Så tar du bort en oönskad tatuering
Har du en tatuering som du inte gillar längre? Vem har inte gjort en ful tatuering på semestern? Till och med under en överförfriskad kväll med kompisarna ute? När man sedan vaknar på morgonen inser man vad man har gjort. Det man tyckte då var snyggt, kanske man inte med riktigt nyktra ögon tycker är lika snyggt längre. Många tatueringar som inte gjorts med så snygga färger bleknar och blir fula. Kanske önskar man att det gick att avlägsna helt och hållet? Det går faktiskt.
Inte smärtfyllt ta bort tatueringen
Det finns kliniker som kan ta bort tatueringar utan kniv. Vem har inte sett smärtfyllda scener på film när före detta MC-medlemmar har fått tatueringarna bortskurna? Det är en extrem sak, till och med att se på film och är långt från verkligheten (som tur är).
Numera finns det laserbehandlingar som skonsamt tar bort oönskade tatueringar. Det är tur att det finns. Förut satt tatueringarna till döddagar, vilket inte är så numera. Det finns lite olika lasrar på marknaden, en del mer fasansfulla än de andra. Därför bör du välja en klinik som tar bort tatueringen noga. Fråga efter referenser och välj en klinik som är noga med sin medicinska utrustning. Du vill ju inte blir infekterad när du tar bort tatueringen. Läs mer om tatueringsborttagning på: Tatueringsborttagning.se.
Så går en laser behandling till
Du lägger dig ner, precis som när du tatuerade dig, men i stället för en tatueringsnål med färgampuller tar man en laser med en blinkande impuls som avlägsnar färger på tatueringen. Huden kan rodna lite efteråt men eventuell rodnad och svullnad försvinner efter några dagar. Däremot är det viktigt att du är fullt frisk när du gör behandlingen eftersom din kropp kommer att vara fullt upptagen med att få ut pigmenten ur kroppen. Ditt immunförsvar måste nämligen vara på topp.
När du har genomgått laserbehandlingen är det bara att stiga upp och fortsätta som förut. Däremot bör du inte utöva någon ansträngande sport utan ta det lugnt de närmaste dagarna så att kroppen och den utsatta huden får chans att läka.
Inte sola, bada bastu eller i simma i en pool
Du bör heller inte sola de närmaste veckorna efter, eller raka huden, använda smink eller någon kräm på det utsatta området. Du bör helt enkelt låta huden vara i fred. Man ska inte bada bastu eller simma i en pool de närmaste dagarna efter tatueringsborttagningen. Däremot är det bara att fortsätta som förut. Behandlingen går snabbt och du behöver inte sjukskriva dig.
Andra inlägg
- Att anpassa sig till livet med stomipåsar
- HLR utbildning i Stockholm – lär dig agera vid hjärtstopp
- HLR-utbildning i Stockholm räddar liv
- Färgning i Järfälla för alla typer av hår
- Varför inte testa Insculpt chair i Göteborg?
- Delta i en lärorik HLR utbildning i Göteborg
- Professionell botoxutbildning med fokus på skönhetsbranschen
- Botox och skönhetsbehandlingar i Göteborg
- Att förstå tandimplantat i Alby
- Allt om gynekologer i Stockholm och deras framsteg